2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Brutális: így végzett szomszédjával a 28 éves esztergomi férfi

Brutális: így végzett szomszédjával a 28 éves esztergomi férfi

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta a 28 éves B. József letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt megölte a 70 éves szomszédját Esztergomban.

A megalapozott gyanú szerint az ittas férfi 2023. február 3-án, Esztergomban szóváltásba keveredett idős szomszédjával, majd ököllel több alkalommal a fején és testszerte megütötte. A fejet ért ütések eredményeként számos sérülés mellett a férfi orra, felső állkapcsa eltörött, a jobb felső középső metszőfoga kitörött. A sértett a bántalmazás eredményeként a helyszínen életét vesztette, halála a fejen elszenvedett sérülések miatt következett be.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

Dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu üggyel kapcsolatos megkeresésére azt mondta, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi beismerte a bűnösségét, de nem adott magyarázatot a tettére.

A főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírálja egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.