2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Brutális darázstámadást élt túl egy nyugdíjas Nógrád megyében

Brutális darázstámadást élt túl egy nyugdíjas Nógrád megyében

A mihálygergi víztározónál támadtak meg egy idős férfit a lódarazsak, közel 90 csípést szenvedett el.

Futás közben találkozott a napokban véletlenül egy szabadnapos mentős egy 85 év körüli ismerősével a mihálygergi víztározónál, azonban mikor visszafelé kocogott az idős férfit a bokrok közt fekve, eszméletlenül találta és több tucat lódarázs rajzott körülötte- közölte az Országos Mentőszolgálat.

A nyugdíjas férfi épp gombát gyűjtött a víztározó közelében, amikor a lódarazsak teljesek összecsípték. A földre rogyott, ahol tovább marták a rovarok.

Majd miután a helyszín mentőautó számára megközelíthetetlen volt, a szabadnapos mentős megpróbálta egyedül kiemelni ismerősét, miközben a darazsak őt is rengetegszer megcsípték. Ekkor értesítette a környékbeli halőrt és a közelben levő ismerősöket is, ők pedig a Mentésirányítás a Katasztrófavédelem szakembereit riasztották.

A példaértékű csapatmunkának köszönhetően végül sikerült biztonságos helyszínre szállítani a férfit, ahol a mentőegység könnyedén megkezdhette az ellátását. Az idős férfit már hazaengedték a kórházból, a mentőtisztet pedig kitüntették.

  • A beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba és szerencsére a szabadnapos életmentő sem szenvedett komolyabb sérüléseket, így ma reggel szolgálatra jelentkezett a Salgótarjáni Mentőállomáson, ahol a régióigazgató már egy dicsérettel várta a szabadnapján végzett elképesztő életmentésért!- tette közzé Facebook-oldalán a mentőszolgálat.

A Tények riportot készített a történtekről, úgy tudják az összecsípett férfit már hazaengedték a kórházból, a mentőst pedig kitüntették tettéért.