2021.10.17
Hedvig
Kezdőlap Belföld Brutális bunyó lett egy kerékcseréből Esztergomban: betonvassal estek egymásnak

Brutális bunyó lett egy kerékcseréből Esztergomban: betonvassal estek egymásnak

Garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik gépjármű kerekének cseréje közben verekedtek össze.

A vádirat szerint egy nő személygépkocsijának a kereke leengedett, az élettársa azt nem tudta kicserélni, ezért a nő telefonon felhívta ismerősét, hogy segítsen neki. Ezután két férfi érkezett 2020. október 14-én, 12 órakor a nő esztergomi házához.

A házból kijött a nő élettársa, és felelősségre vonta a másik férfit, aki éppen nekifogott a kerékcseréhez, hogy miért hozta magával a harmadik férfit, akivel neki korábban konfliktusa volt.

A szóváltás során a két férfi kölcsönösen lökdöste, ütötte egymást. A nő sikertelenül próbálta a feleket szétválasztani. A verekedés során a nő élettársát a másik férfi úgy lefejelte, hogy emiatt az orra eltört, a sérülés gyógytartama négy hét.

A harmadik férfi a verekedésbe úgy avatkozott be, hogy magához vett egy 46,5 cm hosszú, 694 g súlyú betonvasat és azzal, több alkalommal megütötte a neki háttal álló, előzőleg a társa által lefejelt férfit, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

Az ügyészség mindhárom férfit garázdaság bűntettével, valamint az orrcsonttörést okozó férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.