2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Botrány a Wizz Air budapesti járatán: bilincsben vitték el az utast

Botrány a Wizz Air budapesti járatán: bilincsben vitték el az utast

Még egy hónap sem telt az előző incidens óta, amikor 18 óra késéssel szállt le egy repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mert az egyik magyar utas bántalmazni kezdte utastársát, valamint a személyzet egyik tagját, most újabb incidensre került sor a Wizz Air járatán.

A február 17-én reggel Budapestről Stockholmba induló gépen három utas hangos viselkedésével már Budapesten, a biztonsági demonstráció alatt zavarni kezdte a személyzet munkáját, majd a Wizz Air biztonsági szabályzatával ellentétesen csomagjaikkal megpróbálták eltorlaszolni a vészkijáratot.

A személyzet azonnal reagált, és úgy tűnt, sikerült a kellemetlenkedő utasokat lenyugtatni, ám a három utas a felszállás után nem sokkal újra sértegetni és fenyegetni kezdte a légiutaskísérőket, a tiltás ellenére megpróbáltak rágyújtani, és viselkedésükkel a többi utast is zavarták – írja a 24.hu.

A légitársaság közleménye szerint a személyzet az ilyenkor érvényes protokoll szerint járt el, és értesítette az illetékes svéd hatóságokat, akik az egyik utast a landolás után bilincsben vitték el a gépről.

A gépen utazók az eljárás miatt a menetrendhez képest tíz perccel később hagyhatták el a gépet. A Wizz Air elnézést kért a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága a legfontosabb – hangsúlyozták –, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.