2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Botrány a bíróságon: a tárgyaláson is rárontott áldozatára az ikerpár

Botrány a bíróságon: a tárgyaláson is rárontott áldozatára az ikerpár

Egy vádlottat állítottak elő az egyenruhások a rendőrségre a Szekszárdi Járásbíróságról, aki a tárgyalás közben esett neki a sértettnek, illetve a bírót is megfenyegette.

A megyeszékhelyi bíróságon 2022. szeptember 20-án egy ikerpár tagjai – akik egy büntetőügy vádlottjai voltak – a tárgyalás közepén előbb hangoskodni, majd szidalmazni és ütlegelni kezdték a sértettet.

A bíró próbálta a feleket lecsitítani, nem sok sikerrel. A kiabálást meghallotta az egy másik ügy miatt ott tartózkodó, Rapp Mátyás r. törzszászlós is, ráadásul éppen akkor jöttek ki a tárgyalóból segítséget kérni.

A rendőr azonnal intézkedett: előbb felszólította a két férfit, hogy hagyják abba az ordibálást. Egyikük megértette a kérést, a másik azonban nem hagyta abba a rendzavarást. Ekkor a sértett már a bíró mögött megbújva állt, a vádlott pedig őt is és a bírót is fenyegetni kezdte.

Rapp Mátyás végül – többszöri felszólítás után – csak bilincseléssel tudta megfékezni az agresszív vádlottat, akit az addigra megérkező egyenruhásokkal együtt előállítottak a rendőrségre.

A 29 éves helyi férfit azonnal gyanúsítottként hallgatták ki hatósági eljárás megzavarásának bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A bíróság képviselői még aznap köszönőlevelet küldtek Rapp Mátyás őrparancsnok hatékony közreműködéséért, amelynek köszönhetően a tárgyalóterembe visszatérhetett a rend.

Más kérdés, hogy az agressziónak még további fejleményei is voltak. Mert miközben az ikerpár egyik tagját a rendőrök elszámoltatták, a tárgyalóteremből hazafelé tartó fivére egy macsétát vett magához, azzal indult útnak, hogy elégtételt vegyen. Már úton volt a sértett otthonához, amikor az éber járőrök ellenőrizték. Ezt követően lefoglalták tőle a közbiztonságra veszélyes eszközt, illetve eljárást is indítottak ellene – adta hírül a rendőrség honlapján.