2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Belföld Borzalom: összekapaszkodva fulladt bele a két tinédzser a Balatonba

Borzalom: összekapaszkodva fulladt bele a két tinédzser a Balatonba

Kedd reggel találták meg a hétvégén eltűnt két fiatal fiú holttestét a Balatonban.

Mint ismert, szombat este két fiatal fiú tűnt el a balatonaligai strand közelében. Harmadik társukkal mentek a vízbe, ketten azonban elmerültek. A két fiatalt napokon át keresték, míg végül kedden reggel megtalálták őket, holtan.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője a Rádió 1-en Balázsék reggeli műsorában nyilatkozott az esetről és arról, hogy az önkormányzat által rögzített kamera is felvette az esetet. A felvételen jól látszik, hogy a három, helyismerettel nem rendelkező fiú egy szörfdeszkát talál a szabadstrandon, majd azzal indul a vízbe.

Fölbátorodtak, mindig ebből szokott a baj lenni. Találtak egy szörfdeszkát, fú de jó, menjünk rá. Hárman rámentek, különben lehet látni a kamerán, hogy nagyon szépen gyalogosan mennek mindaddig, amíg derékig ér a víz, majd gondolták, felkapaszkodunk erre a szörfdeszkára és elindultak kifele– nyilatkozta Bagyó Sándor a reggeli műsorban.

Közben azonban, mivel hárman ültek a deszkán, az egyikük lecsúszott róla, bepánikolt, az egyik barát próbált segíteni rajta.

Aki nem tud szakszerűen segíteni, az ne kezdjen mentésbe, mindig azt mondjuk, mert ennek az a vége, hogy összekapaszkodva gyakorlatilag elmerülnek – tette hozzá a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

Ezután a horgászok három-négy csónakkal siettek a megmentésükre, ám akkor már késő volt. A tragédia elkerülése érdekében a szakértő azt tanácsolja, még ha jó úszónak is tartjuk magunkat, akkor is ajánlott a mentőmellény viselete.