2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Borzalom: megfojtotta újszülött gyermekét egy nő Somogyban

Borzalom: megfojtotta újszülött gyermekét egy nő Somogyban

A nő három kiskorú gyermeket nevelt, új várandósságát eltitkolta a férje elől. Egy egészséges kisfiúnak adott életet, ám a szülés után megfojtotta a kicsit.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a húszas évei végén járó nőnek.

Az eset még 2022 októberében történt, a családja által korábban lakott ingatlan udvarán. A szülést követően a nő a kiskorú sértett nyakára egy ruhadarabot tekert, majd azzal megfojtotta. A pici holttestét egy törölközőbe csavarta, majd egy szemeteszsákba helyezte. A kicsit végül az ingatlanon található lakatlan házban rejtette el, a házat pedig kulccsal bezárta.

A bűncselekmény az eset másnapján jutott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudomására. A nyomozók a bűncselekmény nyomainak felfedezését követően a vádlottat nyomban őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványt tett a vádlott letartóztatására.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.