KezdőlapBelföldBorzalmas tragédia: kenyérsütővel próbáltak fűteni Miskolcon, bennégett egy ötéves kisgyerek

Borzalmas tragédia: kenyérsütővel próbáltak fűteni Miskolcon, bennégett egy ötéves kisgyerek

Szörnyű tragédia ügyét tárgyalja jövő héten másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Egy miskolci családi házban tűz ütött ki még 2019 februárjában, amit egy elektromos kenyérsütő okozott. A tűzben egy mindössze 5 éves kisgyermek életét vesztette.

B. G. S. 4 kiskorú gyermeket nevelt, és Miskolcon éltek. A házban a gázkazán biztosította a fűtést, de mivel rossz anyagi helyzetben voltak, a gázért úgynevezett feltöltőkártyával fizettek. A pénz azonban elfogyott a kártyájáról, és mivel azt feltölteni sem tudták, így a hideg téli idő miatt más fűtési módot alkalmaztak. A gyerekek szobájában egy elektromos kenyérsütőt helyeztek el a földön. A gépre azonban éjszaka rácsúszott a takaró, ami tüzet okozott.

A tüzet először a vádlott észlelte, aki felkeltette édesanyját, illetve próbálta menteni az ötéves gyermekét, de a nagy füst miatt nem tudott bemenni a szobájába. Közben egy járókelő is észlelte a tüzet, és értesítette a tűzoltókat. Próbálta menteni a házban lévőket is, de a kisgyermeket neki sem sikerült kihoznia. A gyermek olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

B. G. S.-t a bíróság első fokon 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelyet 3 évre felfüggesztett. A vádlott élt a fellebbezés jogával, így az ügy másodfokon folytatódik.

Indirekt/Bors