2021.01.23
Rajmund, Zelma
Kezdőlap Belföld Böjte Csaba így köszönte meg Kásler Miklósnak, hogy megmentette az életét

Böjte Csaba így köszönte meg Kásler Miklósnak, hogy megmentette az életét

Alaposan meggyötörte a koronavírus-fertőzés hazánk tán legismertebb szerzetesét, aki hetekig nyomta az ágyat, miután elkapta a betegséget.

– Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam, máskor is volt ilyen. Jelentkeztem Romániában koronavírustesztre, kiderült, hogy pozitív vagyok. Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is – mesélte viccelődve a Blikknek Böjte Csaba.– Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem. Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam.

Miore a szerzetes feleszmélt, oxigént, infúziót kapott, orvosok, nővérek sürgölődnek körülötte. Sokáig tartott, mire javult az állapota, akkor viszont naphosszat csak telefonálgatott, de az esték végtelennek tűntek számára, mert mostanában nem jól alszik. Mint mondta, a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból. Rögtön felhívta Kásler Miklóst, közölte vele, hogy a parancs teljesítve, meggyógyult.

Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is – tette hozzá a szerzetes.

Kásler Miklós és Böjte Csaba azóta barátok, hogy Erdélyben először találkoztak.

– Kérdezni szerettem volna sok lényeges dolgot tőle, ezért felkerestem Déván, édesapám szülővárosában, és ő választ adott mindenre úgy, hogy én egyik kérdést sem tettem fel – idézte fel a Blikknek az első találkozást Kásler Miklós.

– Amikor értesültem róla, hogy beteg, felhívtam telefonon. Csakhogy a köhögéstől egy mondatot sem tudott végigmondani. Nem tudtam megvizsgálni, de azt meg tudtam ítélni, hogy súlyos légzési nehézsége van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes az állapota. Megszerveztük, hogy Magyarországra jöjjön, és a nehéz betegségéből a jóisten és az orvosok segítségével felépüljön.