KezdőlapBelföldBocsánatot kért a bíróságon áldozata fiától

Bocsánatot kért a bíróságon áldozata fiától

Bocsánatot kért áldozata fiától az a férfi, aki egy tréfa miatt úgy megütötte ismerősét, hogy az belehalt a sérüléseibe Tarpán.

A két férfi a helyi dohánybolt előtt ivott, majd az egyikük bement a boltba pálinkát venni, míg a későbbi áldozat pedig viccből összekente pillanatragasztóval a sörös doboza nyílását. Amikor a társa visszatért, beleivott a sörbe, amitől összeragadtak az ajkai, mire elmondása szerint megijedt. A férfi emiatt annyira nem értékelte a heccet, hogy méregből olyan erővel megütötte az őt megtréfáló férfit, hogy az hanyatt esett, beverte a fejét, majd később a kórházban meghalt.

Egyáltalán nem akartam, hogy így legyen. Nem gondoltam, hogy ez így fog történni, ez lesz a vége. Bocsánatot szeretnék kérni tőled – mondta a férfi az áldozat fiának, miközben a kezét nyújtotta neki. A fiú néhány másodperc múlva viszonozta a kézfogást, ám elmondta, nem tudja hogy érez most, nem tudott mit mondani a férfi bocsánatkérésére. A mai napig kísértik a tragikus jelenet emlékei, amit ő maga is végignézett.

A támadó férfit nemrégiben pénzbírságra ítélték, mert harapófogóval fejbe verte egy másik haragosát. Vélhetően ezt az ítéletet is figyelembe veszik a büntetés kiszabásánál.