KezdőlapBelföldBiztonsági őrök vertek halálra egy vendéget Borsodban

Biztonsági őrök vertek halálra egy vendéget Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt. A férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen, ahol esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el, vitába keveredtek egy, éppen születésnapot ünneplő négy férfival. Ütlegelték utóbbiakat, emellett szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták őket. Az egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádirat szerint a férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el. 2021. szeptemberének közepén, a délutáni óráktól ezen a vendéglátóhelyen születésnapot ünnepelt négy férfi.

Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg, majd szóváltásba keveredtek a sértettekkel, akikkek kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból. Mindhárom vádlott és a négy férfi vendég is kiment az épület előtti útszakaszra, ahol tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a vádlottak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után egy gépjárművel távoztak a helyszínről.

A bántalmazás során az egyik sértett olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen meghalt. A további sértettek közül egy férfi közvetlenül életveszélyes, a másik közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, negyedik társuknak pedig 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.