2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Bevallotta tettét a nyírkátai terhes nő gyilkosa

Bevallotta tettét a nyírkátai terhes nő gyilkosa

A 31 éves férfi bántalmazta, majd megfojtotta terhes élettársát Nyírkátán. A gyilkosságról a Blikk is beszámolt korábban, a környéken élőket sokkolta a tragédia híre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. B., 31 éves nyírkátai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. május 27-én hajnali 3 órakor kereste fel élettársát, akit a hajánál fogva megragadott és arra kényszerítette, hogy vele menjen, majd ismeretlen helyre távoztak. Ezalatt O. B. az asszonyt több alkalommal bántalmazta, majd megfojtotta. A nő holttestét 8 óra után Nyírkáta külterületén találták meg, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.

A szabolcsi nyomozók haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a feltételezett elkövető felkutatását, aminek eredményeképpen csupán néhány órán belül, 2023. május 27-én 12 órakor Nyírkátán egy szántóföldön elfogták.

A rendőrök O. B.-t a vármegyei rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vették. A férfi vallomásában a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.