2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Beteg ember sokmilliós vagyonát akarta kicsalni egy nő

Beteg ember sokmilliós vagyonát akarta kicsalni egy nő

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy beteg embertől akarta kicsalni a teljes vagyonát.

A Pest Vármegyei Főügyészség közleménye szerint az elkövető nő 2020 szeptemberében ismerkedett meg egy budapesti büfénél az akkor már erős szellemi hanyatlásban szenvedő sértett férfival, akinek nagyon hamar a bizalmába férkőzött.

A nő hamar kiderítette, hogy az egyébként elhanyagolt küllemű sértett jelentős vagyonnal, így egy több mint nyolcvanmillió forintot érő budapesti lakás tulajdonának felével rendelkezik. Ezen túl készpénz-megtakarítása és rendszeres nyugellátása is volt.

Visszaélve az idős sértett szellemi állapotával, a nő már 2020. szeptember 28-án Gyálon aláíratott vele egy eltartási szerződést: az ebben foglaltak szerint tízmillió forint és havi életjáradék fejében a sértett átruházza a nőre budapesti lakásrészének tulajdonjogát. Természetesen a nő nem fizette ki a pénzt, de a szerződést már pár napon belül benyújtotta a földhivatalba az ingatlan tulajdonjogának megszerzése érdekében.

A sértett testvére a földhivatal tájékoztatása nyomán tudomást szerzett arról, hogy az elkövető tulajdonjog bejegyzés iránti kérelmet nyújtott be, ezért azonnal polgári peres és büntetőeljárást is kezdeményezett, így a nő tulajdonjogának bejegyzését felfüggesztették.

A Dabasi Járási Ügyészség az ügyben a bűncselekmény felismerésére fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.