2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Berki Krisztián elment a bíróságra, de újra kibújt a tárgyalás alól

Berki Krisztián elment a bíróságra, de újra kibújt a tárgyalás alól

Ma állt bíróság elé Berki Krisztián, akit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolnak.

Az egykori Fradi-vezér még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt, a BKV-járat pedig belehajtott az autójába. Berki hiába próbálta később kimagyarázni, miért is lassított, a hatóságokat nem sikerült meggyőznie, letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség.

Berki percre pontosan, elegánsan felöltözve, határozott léptekkel érkezett az előkészítő ülésre. A járványügyi előírásoknak megfelelően az arcát maszkkal takarta el, amelyen saját maga és egy #aberki felirat látszódott.

A tárgyalóteremben közölte: nem tudta átvenni a vádiratot, valamint a későbbiekben másik védője lesz, így előadta, hogy nem tudott felkészülni a tárgyalásra.

A tárgyalás véget ért, nem tartották meg az előkészítő ülést. Berki a bíróságon tudta meg, hogy a baleset sértettje polgárjogi igényt is benyújtott, ám erre várni kell a következő tárgyalásig, ami június 4-én lesz.

Berkinek jelenleg nincs vezetői engedélye, a bíróságon jelezte, hogy szeretné kérvényezni a jogosítványt. Arra hivatkozott, hogy felesége, Berki Renáta „Mazsi” várandós, valamint hogy kislánya, Berki Natasa Zselyke több mint 50 kilométerre lakik tőle, nehezen megoldható, hogy iskolába vigye.

Indirekt/Blikk