KezdőlapBelföldBedrogozott férfi rontott be késsel egy iskolába Borsodban

Bedrogozott férfi rontott be késsel egy iskolába Borsodban

Egy hatalmas konyhakéssel ment be egy iskola területére egy drogos férfi az egyik borsodi településen. Az iskolaőrnek azt mondta, „jöttem a dögért!”

A huszonéves férfi vélhetőleg drog hatása alatt sétált be az iskola udvarára, amelynek a kapuja nyitva volt, hiszen a gyerekek és az ott dolgozók is ott járnak be. Néhány méternél azonban nem jutott közelebb, mert az iskolaőr résen volt.

Két esetben felszólítottam, hogy hagyja el az iskola területét és tegye le a kést. Elindult a hangom irányába, akkor vettem észre, hogy a pupillái ki vannak tágulva, illetve kontrollálatlanul mozgott – mesélte Tibor, az iskolaőr a Tények stábjának, majd hozzátette: sok kérdést tett fel a férfinak, ám az csak annyit mondott: „Jöttem a dögért!”

Mivel a férfi nem hagyta el az intézmény területét, az őr gázsprével lefújta, a gumibotjával pedig kiverte a kezéből a kést. Az ámokfutó ekkor kirohant az iskolából, majd elmenekült.

Az iskolaőr, aki korábban rendőrként dolgozott, hősies helytállásáért elismerésben részesült, de ő azt mondta, számára az a legnagyobb dicséret, hogy a gyerekek megköszönték neki, amiért megvédte őket.

Az ámokfutót egyébként azóta is keresi a rendőrség.