2020.10.30
Alfonz
Kezdőlap Belföld Barátja karjában halt meg a 28-as villamoson megkéselt fiú

Barátja karjában halt meg a 28-as villamoson megkéselt fiú

Leköpték, megütötték, majd szíven szúrták a kiskutyájával békésen utazó fiút a budapesti villamoson. Perceken belül meghalt.

Felfoghatatlan, miért kellett meghalnia a 25 éves Gábornak, aki péntek este kiskutyájával és legjobb barátjával a 28-as villamoson hazafelé tartott. Az Orczy tér előtt egy megállóval felszállt egy háromfős társaság. Gáborhoz léptek, egyikük a fiú ölében tartott kiskutyája fejét többször megütötte. Amikor Márk kérte, hogy hagyják békén a kutyát, egyikük leköpte őt.

A mindig csendes, visszahúzódó Gábor már nem érhetett haza a kiskutyájával (Fotó: Indirekt)

– Felálltam, szóltam, ne csinálják ezt, mire a másik férfi úgy megütött, hogy visszazuhantam az ülésre. Közben Gábor felkiáltott, hogy megszúrták – mesélte az Indirektnek a sokkos állaptba került Márk. – A villamos megállt, a támadók leugrottak és elszaladtak. Gábor sebét az ujjammal próbáltam elszorítani. Mondta, hogy nagyon szomjas, nehezen kap levegőt és meg fog halni. Kérleltem őt, Gabi, maradj velünk… De mire a mentők kiértek, már nem tudtak rajta segíteni. Gabi a kollégám volt, egy szórakozóhelyen pultosként dolgozott. Soha senkinek nem ártott. Amikor ránk támadt a két férfi, akkor se mondott olyat, ami indokolná ezt a brutalitásukat. Gábor kiskutyája a támadás miatt annyira megrémült, hogy leugrott a villamosról, azóta sem került elő.

A rendőrség húsz perc alatt elfogta a tetteseket, a bíróság vélhetően hétfőn letartóztatja őket.