2022.08.15
Mária
Kezdőlap Belföld Bajban van Zalatnay Sarolta: az udvarán álló fa megrongálta a szomszédja házát

Bajban van Zalatnay Sarolta: az udvarán álló fa megrongálta a szomszédja házát

Egy az udvarán álló kétszáz éves fa miatt van veszélyben Zalatnay Sarolta és a szomszédai. Egy hatalmas ága februárban az énekesnő házára szakadt rá a viharban, a napokban pedig a teraszára, és a mellettük álló ház tetejét rongálta meg a monstrum.

– A sorozatos nagy viharok és esőzések miatt február után ismét ránk szakadt ennek a hatalmas fának egy óriási és vaskos ága – panaszolta Cini a Blikknek, és hozzátette, reméli, a biztosító ezúttal is fizeti a károkat.

– A szomszéd házon eltörtek a cserepek, lyukas lett a tető, és emiatt be is áztak. Egymást érik a viharok, ez a fa pedig nagy veszélyt jelent ránk nézve, végleges megoldást kell találni a problémára – mondta Cini sóhajtva, hiszen egyelőre nincs, aki segítsen neki. A most letört ág szinte ugyanolyan vastag volt, mint maga a főtörzs, többmázsás a súlya. Az énekesnő attól tart, hogy legközelebb a magasan lévő ágak zuhannak a mélybe, ez pedig még nagyobb rombolással járna, akár tragédiához is vezethetne.

– A katasztrófavédelem nem jön ki, mert állítólag nem áll fenn életveszély. Ezt nem értem, ha ez a fa rádől valakire, az szerintem elég veszélyes. A szomszédban van két kisgyerek, mi itt élünk a lányommal, Nikivel, a kutyákkal és a macskákkal. Nem szeretném, hogy tragédia legyen a vége – magyarázta.

Cini utánajárt annak is, mennyiért vállalnák el a fa kivágását.

– Így, hogy még mindig alig vannak fellépések, a 200 ezer forint nem kis pénz. Egy nagyon kedves barátom jött át a hét végén, és segített. Kikötötte az ágat vastag kötelekkel, és úgy darabolta fel a szomszéd ház tetején. Még várok egy civil szervezetet, hogy megnézzék, vállalják-e a munkát. Az a baj, hogy a mi udvarunkba nem fér be a daruskosaras autó, talán a szomszédon keresztül – reménykedett.

Indirekt/Blikk