2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Az ünnepek alatt is börtönben marad Schadl György

Az ünnepek alatt is börtönben marad Schadl György

Schadl Györgynek szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése miatt az ünnepeket is a rács mögött kell töltenie.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) október 24-én jelentette be, hogy benyújtotta a vádiratot dr. Schadl György és 21 társa – köztük dr. Völner Pál – ellen. A vádirat szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára között 2018 májusát megelőzően jött létre a korrupciós kapcsolat.

A Fővárosi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt Schadl György és társai ellen indult büntetőügyben a bíróság december 15-én meghozott végzésével helybenhagyta az elsőfokú végzést, így Schadlnak és a harmadrendű vádlottnak legalább az elsőfokú ítélet kihirdetéséig börtönben kell maradnia. Közölték, a másodfokú határozat a meghozatala napján véglegessé vált, ellene további fellebbezésnek nincs helye – tudta meg a 24.hu.

Eszerint Schadl Györgynek az ünnepeket is börtönben kell töltenie. A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt tartotta fent a kényszerintézkedést.

A hírportál közlése szerint ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla úgy fogalmaz: alappal feltételezhető, hogy a letartóztatás megszüntetése esetén a vádlottak kivonnák magukat az eljárás alól, a bíróság elől megszöknének, elrejtőznének. Az elsőrendű vádlott, Schadl György esetében ennek veszélyét az sem ellensúlyozza, hogy családi kapcsolatai Magyarországhoz kötik.