2022.09.30
Jeromos
Kezdőlap Belföld Az ügyészség már fellebbezett: súlyosabb büntetést kérnek Galambos Lajcsira

Az ügyészség már fellebbezett: súlyosabb büntetést kérnek Galambos Lajcsira

A Budaörsi Járási Ügyészség fellebbezett Galambos Lajos és társai áramlopási ügyében a szerdán született ítélettel szemben, súlyosabb büntetéseket kérve a vádlottakra.

Az ügyészség közleményében – amiben nem nevezik meg Galambos Lajost, csak egy országosan ismert zenészként hivatkoznak rá – azt írják, „az ügyészi fellebbezés a vád szerint elítélt vádlottak esetében súlyosabb büntetések kiszabására irányult”, tehát a kiszabottnál súlyosabb büntetést kérnek rá.

Mint megírtuk, tegnap Galambos Lajost bűnösnek mondta ki a bíróság az évek óta húzódó áramlopási ügyben: felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott, s 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. A pénzbüntetés 15 millió forint, ezen felül 5 millió perköltség, amit két másik vádlottal együtt kell megfizetnie. Legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság.

Az ügyészség most „a teljes egészében, illetve részben felmentett vádlottak esetében a bűnösségük vád szerinti megállapítását és büntetés kiszabását kérte”.