2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Az ország nyugati részén ma véget ér a hőség

Az ország nyugati részén ma véget ér a hőség

Hat megyére zivatarok, tizennégyre a hőség miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Utóbbiból narancssárga is érvényben van.

A TWN.hu információi szerint szombaton egy hidegfront érkezik hazánkba. “A Dunántúl nyugati felén és északkeleten véget ér a hőség, azonban az Alföldön és a Duna vonalának tágabb térségében továbbra is 27 fok felett, helyenként 28-29 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet” – írja ezzel kapcsolatban a met.hu, és a kiadott előrejelzésük alapján a meleg miatt 7-7 megyére van érvényben első-, illetve másodfokú riasztás.

De csapadékra is számíthatunk ma. “Elsősorban szombat délután az Északi-középhegység térségében helyenként zivatarok is kialakulhatnak, melyeket intenzív csapadék (10-30 mm), szélerősödés és apró szemű jég kísérhet. Kisebb eséllyel (akár már a reggeli és délelőtti órákban) a Dunántúl északi felében is megdörrenhet az ég” – írja a met.hu és az is kiderült, . szombatról vasárnapra virradó éjszaka főként az északi országrészben és a Dunántúli-középhegység tágabb környezetében fordulhatnak elő zivatarok.