2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Belföld Az Operettszínház táncosa is megsérült a leomló épület alatt a Jókai utcában

Az Operettszínház táncosa is megsérült a leomló épület alatt a Jókai utcában

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott – közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

A kommüniké szerint munkatársuk most kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját – írták.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában korábban arról számolt be, hogy a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, egy nőt koponya- és gerincsérüléssel vittek kórházba.

Hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el. A legsúlyosabbsérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték – közölte.

Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője.

Hétfő délelőtt a Jókai utca 1. szám alatti épület beépítés alatt álló tetőterének egy része az utcára omlott.

Információink szerint az Operettszínház két táncosa is megsérült a hétfői budapesti házomlásban. A színház két munkatársa, egy nő és egy férfi épp a járdán állt, amikor a Jókai utcában leomlott egy ház tetőszerkezete, magával sodorva az erkélyek egy részét is. Úgy tudjuk a nő súlyos, életveszélyes állapotban van.

Lapunk megkérdezte a színház sajtóosztályát, akik sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülésünket.