2021.09.21
Máté, Mirella
Kezdőlap Belföld Árpa Attila vallomása: "Fábry nem tudott labdába rúgni a Heti Hetesben"

Árpa Attila vallomása: “Fábry nem tudott labdába rúgni a Heti Hetesben”

A színész-rendező annak idején hosszú éveket töltött el a népszerű műsor élén.

Árpa Attila korábban az RTL Klub kreatív igazgatójaként segítette a Heti Hetes munkálatait, amely műsorban előszeretettel foglalkoztak aktuális politikai témákkal, méghozzá a szereplőkre jellemző módon, csípős humorral fűszerezve.

Adja magát a kérdés, vajon hány vágáson mehettek át a műsor adásai, mire engedélyezték a leadásukat, illetve mekkora harcot kellett folytatni azért, hogy a legkeményebb poénok ne végezzék a vágószobában. Árpa Attila most ezekre adott választ a Partizánnak adott interjújában.

„Mit vágunk ki? Unalmas dolgokat. Ízléstelen dolgokat. Politikailag necces dolgokat, igen. Túl személyeskedő dolgot… Figyelj, itt van 30 hír per műsor, ebből tíz Orbán Viktorról szól, szerintem a végén elég, ha csak hatot-hetet hagyunk benne, kap ő így is eleget. Dobjuk ki ezeket. Nem, nem az történt, hogy felülről leszólt valaki, hogy ezeket vágjátok ki politikai nyomásra. Nem, ezt úgy hívják, hogy egészséges öncenzúra, ízlés és józan ész… Nem volt egyetlen olyan adás sem, ahol nem kellett valamit kivágni vagy átvágni” – magyarázta a korábbi kreatív igazgató, aki arra is kitért, hogy a politikai egyensúly finomítása érdekében Fábry Sándort is behívták a műsorba, ám – ahogy fogalmazott – őt az állandó szereplők egyszerűen „nem hagyták labdába rúgni a Heti Hetesben”.

„Nem találtunk jobboldali humoristát vagy megfelelő szereplőt. Fábry Sándor pontosan jó téma. Behívtuk a műsorba, háromszor szerepelt. Giganagy nézettség, mert önmagában az, hogy Fábry Sándor beül a Heti hetesbe, már szenzációnak számított akkoriban nekünk. De mi történt? Beült, próbálta hozni a saját formáját… Fábry Sándor a saját bőrén tapasztalhatta, hogy hiába ő a Fábry, akinek tök jó dumája és humora van, ha nem engedi a hat vagy öt másik labdába rúgni, akkor nem fog itt semmi sem történni. És sajnos, Fábry Sándor egy elriasztó példa lett másoknak” – emlékezett vissza Árpa.

Indirekt/Blikk