2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Anita mentette meg a temetőben összeeső vőlegénye életét

Anita mentette meg a temetőben összeeső vőlegénye életét

Hat nap kórházi ápolás után végre hazatérhetett, és átölelhette menyasszonyát, Anitát Dobos László. A raktárosként dolgozó fiatalember a legtöbbet, egészen pontosan az életét köszönheti a barátnőjének.

– Irtózatos hőség volt a múlt kedden, amikor Lacikával kimentünk a temetőbe, hogy rendbe tegyük a nagyszülei sírját. Picit aggódtam is, mert két éve 150 volt a pulzusa, én vittem őt a sürgősségire – emlékezett Anita.

Miközben a lány gyomlált, Laci váratlanul előrebukott. Kihagyott a légzése, majd lila lett az arca. A menyasszonya rémülten ugrott hozzá, hogy segítsen, de addigra a fiú eszméletét vesztette, leállt a légzése.

– Sírva ordítottam: lélegezz, Lacika! Hívtam a mentőt, aki a távolból magyarázta, hogy kezdjem el a vőlegényem újraélesztését – folytatta Anita a Blikknek. – Csakhogy a szívmasszázs közben a kimerültségtől már alig éreztem a karomat. Végtelennek tűnő percek teltek el így, teljesen pánikba estem, amikor kikapcsolt a telefonom.

Szerencsére hamarosan megérkeztek a mentők, akik átvették a fiú újraélesztését. Anita kis híján rosszul lett, amikor kiütötték a vőlegénye szívét. Miközben a mentőhelikopter a magasba emelkedett, az egyik mentős elárulta, az EKG-eredmény alapján koszorúér-elzáródás okozta a bajt.

– Hat napig nem ettem, nem ittam, csak imádkoztam, hogy a kisfiam meggyógyuljon – mondta könnyeit törölgetve László édesanyja. – Láttam, amikor a liftből kitolták és bevitték őt az intenzív osztályra. Minden nap bementem hozzá, sosem felejtem el az első mondatát, amit felébredve sírva mondott nekem: Megismerlek, te vagy az anyukám. És megszorította a kezem. Majd vigasztalni próbált, hogy ne aggódjak, mert nem lesz semmi baj.

Anita és Laci nyolc éve ismerték meg egymást, három éve jegyesek. A fiú három napig kómában feküdt, amikor felébredt, hűséges menyasszonya ült az ágya mellett.

A temetőben, az út mentén már csak néhány eldobott gumikesztyű, fecskendő, oxigénmaszk emlékezteti Lacit a történtekre. No, meg a szívritmus-szabályzó, amit a mellkasába ültettek.

– Amíg élek, hálás leszek a menyasszonyomnak, amiért mellettem volt a bajban. Azon vagyok, hogy minél hamarabb elvegyem feleségül – ígérte Laci.

Indirekt/Blikk