2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Ámokfutót üldöztek a tatabányai rendőrök

Ámokfutót üldöztek a tatabányai rendőrök

Akciófilmbe illő jelentek játszódtak le múlt hét vasárnap Tatabányán, ahol egy 41 éves férfi ellen gyorshajtás miatt akartak intézkedni a rendőrök. A férfi azonban ekkor úgy döntött, szembe száll a rendőrökkel és elhajtott. Az ámokfutót fél órán át üldözték, aki eközben egy rendőrt is elgázolt.

A férfi január 16-án hajnalban a megengedett sebességet jócskán túllépve száguldott az autójával Tatabányán, ami persze szemet szúrt a helyi rendőröknek is.

A rendőrök szirénával jelezve akarták megállítani, de a férfi amint ezt észrevette, rányomott a gázpedálra. Az üldözésbe időközben egy újabb szolgálati gépkocsi is bekapcsolódott. Az egyik autó megpróbálta megelőzni a járművet, de ekkor az amokfutó több alkalommal fenyegetőleg „ráhúzta a kormányt”, így a rendőrnek nem volt esélye őt megfékezni.

Az üldözés közel fél óráig tartott, mire sikerült megállásra kényszeríteni a férfit.

A két rendőrautó az ámokfutó járműve előtt és mellett állt meg, és amikor a négy rendőr megközelítette az autóját, a férfi hirtelen ismét a gázpedálra nyomott, majd a gépkocsik közé kormányozva autóját elhagyta a helyszínt.

Eközben az egyik rendőrt elütötte, aki – mivel az elinduló autó közelsége és sebessége miatt nem tudott a gépkocsi elől időben kitérni – az ámokfutó autójának motorháztetőjén kötött ki – írja a police.hu.

A gyanúsított még ekkor sem állt le,nagyjából 20 métert haladt, miközben „cikázva” rallizott végig az úton. Az elütött rendőr végül oldalra legurulva az úttestre esett, ahol a gépkocsi jobb hátsó kereke áthaladt a bokáján.

Az őrizetben lévő gyanúsított beismerő vallomást tett. Ellene a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak,- és közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, a kényszerintézkedés tárgyában a Tatabányai Járásbíróság ma dönt – írta közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.