2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Álmasszőr fosztott ki idős embereket

Álmasszőr fosztott ki idős embereket

Utcán, boltban, nyilvános helyeken, kórházban, sőt, templomban hálózta be áldozatait az a Pest megyei 55 éves nő, aki masszőrnek, illetve egészségügyi dolgozónak adta ki magát idős embereknél, akiktől összesen több mint 6 millió forintot lopott el.

A nő 2019 júniusától hét hónapon keresztül csapta be kamu sztorijaival a gyanútlan időseket, akiknek masszást ajánlott fel, ám közben ellopta az értékeiket. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a nő az említett időszakban sorozatjelleggel követett el bűncselekményeket az életkoruknál, avagy egészségi állapotuknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, ezáltal befolyásolható személyek sérelmére.

Az álmasszőr a bűncselekményeket Budapesten és vidéki településeken követte el. A sértetteket jellemzően nyilvános helyeken, az utcán vagy tömegközlekedési eszközön szemelte ki magának, de voltak olyanok is, akiket kórházban, színházban vagy éppen templomban szólított meg.

A vádlott álnéven mutatkozott be a sértetteknek, majd beszélgetést kezdeményezett velük, megpróbálva a bizalmukba férkőzni. Azt állította, egészségügyi dolgozó, ápoló, vagy reumatológus szakorvos, míg mások előtt masszőrnek, gyógymasszőrnek, vagy gyógytornásznak adta ki magát.

A beszélgetés során masszázst ajánlott fel a sértetteknek, akiket – akár az akaratuk ellenére is – masszírozni kezdett, majd közben elemelte az ékszereiket, pénzüket. A vádirat szerint előfordult olyan is, hogy egyes sértettek az álmasszőrt az otthonukba is beengedték, ahonnan szintén ellopta az értékeiket: volt, ahonnan csaknem 3 millió forint készpénzzel távozott.

Az enyveskezű álmasszőr behálózási akcióit olykor térfigyelő kamerák is megörökítették: két ilyen esetet itt tud megtekinteni:

Az ügynek összesen 25 sértettje van, akik az elkövetés idején jellemzően 70-80 év közöttiek voltak, illetve többüknél láthatóan valamilyen egészségügyi probléma állt fent. A nő a sértettektől összesen több mint 6 millió forint értékben tulajdonított el ékszereket és készpénzt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a nőt, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztést tölt. Az ügyhöz kapcsolódó felvételen két bűncselekmény látható, egyik az utcán, a másik pedig egy boltban – közölte a Fővárosi Ügyészség pénteken.