2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Ájulásig verte a mentőst egy megvadult férfi

Ájulásig verte a mentőst egy megvadult férfi

Rátámadt a mentősökre egy férfi, aki akár felfüggesztett szabadságvesztést is kaphat a tettéért.

Az esetről, amely még február 28-án történt, az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebookon. Elmondásuk szerint a férfi először trágár szavakkal illette a mentőst, majd fizikailag is bántalmazta őt: olyan durva ütést mért a mentős fejére, hogy az elájult.

Az eset úgy indult, hogy a mentősöknek egy birtokra kellett menniük, ahol egy fiatal férfi váratlanul rosszul lett. Utóbbi édesapja a főúton várta a mentőket az autójával, hogy elvezesse őket a birtokra. Odaérve azonban kiderült, hogy a mentőautó nem fér át az alacsony kapun, ezért a mentősök a szükséges felszereléssel gyalog mentek tovább. Ám mindez az apának egyáltalán nem tetszett, ezért rátámadt a mentőautó sofőrjére.

„Még február 28-án, a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, mert az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. Bajtársaink azonnal elindultak a községbe, ahol a főúton a beteg édesapja várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva, felvezesse azt a birtokához. A gépkocsivezető azonban úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak a lakóház felé. Az 52 éves apa eközben trágár szavakat vágott a bajtársai után további felszerelésekkel induló gépkocsivezető fejéhez, amiért nem követte őt egészen a házig.

A haragra gerjedt férfi ezek után fizikailag is bántalmazta bajtársunkat, aki a fejére mért ütéstől rögtön a földre zuhant, és rövid időre az eszméletét is elvesztette. Az életmentők ekkor a rendőrség gyors segítségét kérték, akik perceken belül helyszínre is értek, és megtették a szükséges intézkedéseket” – írták a mentők.

„A bántalmazás módját figyelembe véve, fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető“ – hangsúlyozta az ügyészség, amely most azt indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság a sértettel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett, közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is.