2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Ajjaj: Németh Kristófot pénzhamisítók próbálták beszervezni

Ajjaj: Németh Kristófot pénzhamisítók próbálták beszervezni

A hatalmas és csodált amerikai piachoz képest kicsi és belterjes, de a mienk. Így vall a magyar sztárvilágról lapunk egykori munkatársa, Kordos Szabolcs, aki népszerű könyvsorozata legfrissebb részében, a 21. század Kiadó gondozásában megjelent Showbusiness, Hungary-ben az itthoni celebritások életét veszi górcső alá.

Arra keresi a választ, kik számítottak csillagnak a rendszerváltás előtt és kiket tekintünk annak ma, hogyan lehet eljutni a sztárságig, milyenek a mindennapjaik, melyiküknek mekkora a hírértéke, milyen bevételi forrásaik vannak és hogyan dolgoznak a bulvárlapok, menedzserek. Celebek, az életüket igazgató szakemberek, lapszerkesztők lebbentik fel a fátylat arról, hogyan is működik a hazai sztárvilág és szinte minden oldalra jut egy megmosolyogtató vagy éppen hajmeresztő sztori az elmúlt évtizedekből.

Például az idehaza már legendává nemesedett, 23 esztendőn keresztül futó napi tévésorozat, a Barátok közt egyik gazfickóját alakító főszereplőjéről, aki nagyon is plasztikus élményeket szerzett arról, hogy a szériát még az alvilág fejesei is nyomon követik. Amikor ugyanis a sztori szerint karaktere pénzhamisításra adta a fejét, a színészt az utcán egy tagbaszakadt férfi invitálta egy autóba, mert a főnöke szeretne beszélni vele. „Miután felmérte, hogy az ellenkezés nagyobb veszélyekkel jár, mint egy potenciális emberrablás, a színész helyet foglalt a kocsiban. A hátsó ülésen egy – a társához testfelépítésben hasonlító – úr kedélyesen fogadta, és elmesélte, hogy látta a pénzhamisítási próbálkozásaikat, ám meg kellett állapítania, gyermeteg módszerekkel dolgoznak, ilyen ócska papírminőség mellett biztos a lebukás. Ha esetleg szeretnének a jövőben egy jobb beszállítót, hívják fel, biztosan meg tudnak állapodni…”

A Blikk kiderítette, hogy a szóban forgó színész nem más, mint Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatója, aki ma is élénken emlékszik az esetre, amikor a két férfi leszólította. A színész azt is elárulta, rettenetesen megijedt, amikor az autóba tessékelték, de akkor úgy érezte, nincs más választása, mint készségesen beszállni a kocsiba.

– Ma már persze, nevetek rajta, de akkor tényleg nagyon be voltam tojva. Emlékszem, épp forgatásról mentem haza, majd megálltam egy benzinkútnál, amikor fizetés után hozzám lépett a két tagbaszakadt fickó, akik oroszos kiejtéssel mondták, hogy gyere velünk Géza! Akkor már tudtam, hogy valami Barátok közttel kapcsolatos dologról van szó, majd később ki is derült, hogy a főnök, Igor nagy rajongója a sorozatnak. Valóban elmondta, hogy gagyi a papír és tőle kaphatunk jó minőséget, ha szeretnénk, meg is adta a számát – idézte fel a Blikknek nevetve a színész, aki azt is hozzátette, később lett folytatása is a történetnek.

– Ezt a poént most nem szeretném lelőni, majd az Orosz Gyurival közös stand up estünkön elárulom. Annyit azonban mondhatok, hogy nem éltem Igor ajánlatával, és nem ebből épül most a családi házunk – tette hozzá nagyot nevetve Németh Kristóf.

Indirekt/Blikk