2021.01.22
Artúr, Vince
Kezdőlap Belföld Ábel Anita mindenkit figyelmeztet: internetes csalók élnek vissza a nevével

Ábel Anita mindenkit figyelmeztet: internetes csalók élnek vissza a nevével

Ábel Anita közösségi oldalain figyelmeztette rajongóit, hogy egy internetes csalásban élnek vissza a nevével, az üggyel kapcsolatban megtette a szükséges lépéseket.

Egy honlap hamis interjút közölt a színész-műsorvezetővel, melyben azt sugallják, hogy Ábel egy fogyókúrás tablettának köszönhetően fogyott le. Az állítás természetesen hazugság, Anita már több interjúban is kifejtette, hogy valójában minek köszönheti az átalakulását.

– „Hétről hétre felbukkan a nevemmel fémjelzett fogyasztószer vagy gyógyszer. Kérem senki ne rendeljen a nevemet, ismertségemet felhasználva csalják ki az emberektől a pénzt! Az ügyben megtettük a szükséges lépéseket. Szeretném kérni, ne posztoljátok az oldalamra linkeket, és ne küldjétek el, a legnagyobb segítség, ha jelentitek. Mindenkit kérek legyen körültekintő, csodaszer nincs, sem fogyókúrához, sem gyógyuláshoz! Vigyázzatok magatokra” – írta közösségi oldalain.

A történet nem új keletű, már 2017-ben is robbant ki hasonló botrány, akkor Tóth Verát, és Liptai Claudiát is felhasználták az álhirdetéskben.

A legnagyobb probléma, hogy a minden valós alapot nélkülöző reklám számos népszerű, és gyakran látogatott oldalon feltűnik, azonban sem a tulajdonosa, sem az üzemeltetője nem ismert (mindössze azt tudni, hogy Romániában van bejegyezve), így nagyon nehéz letiltani, vagy eljárást indítani ellene.

Indirekt/Blikk