2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Belföld A virulógus szerint így kerülhető el a koronavírus negyedik hulláma hazánkban

A virulógus szerint így kerülhető el a koronavírus negyedik hulláma hazánkban

Duda Ernő, virológus szerint elkerülhető lehet a koronavírus negyedik hulláma a gyermekek oltásával.

Magyarországon már elérte a beoltott embere száma az ötmilliót, mindeközben pedig több fővárosi kerületben zajlik a városháza ingyenesen rendelkezésre bocsátott antitestszint tesztje.

Józsefváros 600 60 évnél idősebb lakos ingyenes antitestszint-vizsgálatát teszi lehetővé a hónap végéig, csütörtökön 36 fő vérvételét bonyolították le.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ATV Híradójának elmondta, hogy szerint a főváros által meghirdetett 20 ezer regisztrációs hely másfél óra alatt betelt. Továbbá azt ígérte, az összesített adatokat nyilvánosságra hozzák, de szerinte ezt megtehetné az egészségügyi kormányzat is.

Gulyás Gergely nemrég arról beszélt, hogy járványügyi szempontból Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, azonban a delta variáns miatti fertőzés növekedése azokat fogja fenyegetni, akik nem oltatták be magukat. Ezért oltási akciót indít Magyarországon az operatív törzs, a 60 évnél idősebbek és nem oltott emberek számára, ezzel is megelőzve a negyedik hullámot.

Duda Ernő, virológus szerint azonban megelőzhető lenne a baj:Ha a nyári táborokban beoltanák a 12 évesnél idősebb fiatalokat, újraoltanák a már oltott, de nem védett idős embereket más technológiájú vakcinával, és meggyőznék a még immunizálatlanokat, esetleg bónusz felajánlásával. Ha pedig emelkedni kezd az esetszám, érdemes lenne minden egyes azonosított beteg kontaktjait felkutatni és PCR-teszttel letesztelni, így ugyanis ki lehetne szűrni a fertőzötteket– nyilatkozta a híradóban

Indirekt/Blikk