2020.04.07
Herman
Kezdőlap Belföld A Velencei-tónál már csak szájmaszkban lehet boltba menni

A Velencei-tónál már csak szájmaszkban lehet boltba menni

Miután Gárdonyban ma bezárt egy patika mivel az ott dolgozók közül többen megbetegedtek, a szomszédos Velencében egy polgármesteri rendelet alapján mostantól csak védőmaszkban lehet az üzletekbe belépni.

Fotó: Facebook

Velence polgármestere, Gerhard Ákos a város Facebook oldalán is nyilvánossá tette azt a veszélyhelyzeti határozatot, amit a város lakóinak biztonsága érdekében ma délelőtt hozott. Ebben azt írja: „a koronavírus járvány megelőzése érdekében elrendelem, hogy Velence Város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni.” Arra nem tér ki a határozat, hogy ki és miként ellenőrzi majd a rendelet betartását, illetve hogyan szankcionálják majd annak megszegőit. Az biztos csak, hogy a korlátozás a veszélyhelyzet megszűnéséig marad érvényben.

Kötelező a szájmaszk (ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil) viselete Velencén a lakosság…

Közzétette: Velence Város Hivatalos Oldala – 2020. március 25., szerda