2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld A tegnapi szélvihar után brutális hideg csap le ránk

A tegnapi szélvihar után brutális hideg csap le ránk

A tegnapi brutális szeles idő után a mai időjárás Budapesten többnyire derült és napos lesz, csapadék nem várható. Az északnyugati szél időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 fok körül alakul, késő estére 0 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is javarészt derült, napos, csapadékmentes lesz az idő, csak északkeleten lehetnek felhősebb tájak. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-8 fok között valószínű, késő estére -7, +1 fokra hűl le a levegő.

Szerdán az ország egy részén derült, másutt pedig fátyolfelhős lesz az ég, több órás szűrt napsütéssel. Éjjel és hajnalban helyenként köd és rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem várható, a déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-7, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -9 és -3 fok között várható, keleten azonban helyenként -12 fokot is mérhetnek.

Csütörtökön éjjel, hajnalban képződhet köd és rétegfelhőzet, majd egy hidegfront érkezik az ország fölé, amely délkelet felé vonul, mögötte felhőátvonulások várhatók. Szórványosan várható vegyes halmazállapotú csapadék. A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Hajnalban általában -8 és 0, kora délután pedig 1-6 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Pénteken felhőátvonulások várhatók, hosszabb-rövidebb napsütéses időszakokkal. Helyenként előfordulhat hózápor. Sokfelé erős, néhol viharos lökések kísérik az északnyugati, nyugati szelet. Hajnalban -11 és 1, nappal pedig 0-5 fok között lesz a hőmérséklet.