KezdőlapBelföldA Hit Gyülekezete átáll az online igehirdetése

A Hit Gyülekezete átáll az online igehirdetése

Sokakat meglepett, amikor tegnap kiderült, hogy az egyházakra nézve nem kötelezők a veszélyhelyzetre vonatkozó szabályok. A Hit Gyülekezete az első olyan egyház, amelyik úgy döntött, hogy nem kockáztat.

Fotók: Facebook

Nem tartja meg a Vidám Vasárnap néven futó televíziós Istentiszteletet sem a Hit Gyülekezete. Helyette online igehirdetésre tér át az egyház, és annak vezető lelkésze, Németh Sándor. A hírt a Gyülekezet Facebook oldalán hozták nyilvánosságra. „A budapesti Hit Parkban az istentiszteletek a meghatározott ideig nem kerülnek megrendezésre: online igehirdetésekre kerül majd sor.” -írják.

❗️A Hit Gyülekezete nyilatkozata❗️ [VÁLTOZÁS] 👉 A mai (2020. 03. 11.) istentisztelet elmarad.❗️A Hit Gyülekezete…

Közzétette: Hit Gyülekezete – 2020. március 11., szerda

Tegnap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-nek azt nyilatkozta: „A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát.” Ezzel gyakorlatilag az egyházak vezetőinek nem csak döntést, de felelősséget is adott kezébe. A Hit Gyülekezete az első, akik a biztonságot most mindenek elé helyezték, de mint olvasható a híveket sem hagyják magukra, hiszen az Ige ezek szerint online is terjeszthető, szemben a kórokozókkal.