KezdőlapBelföldA börtönben sem nyugszik a móri mészáros: két hét sötétzárkát kapott

A börtönben sem nyugszik a móri mészáros: két hét sötétzárkát kapott

Tizennégy évig mintarabnak számított, most balhét balhéra halmoz a móri mészáros. Weiszdorn Róbert most olyan messzire ment, hogy két hét sötétzárkát kapott.

A Blikk információi szerint a legszigorúbb szankciót azért alkalmazták vele szemben, mert cellájában – melyet egy másik rabbal oszt meg – elrejtve egy mobiltelefont találtak az őrök. Weiszdornban volt annyi betyárbecsület, hogy egyetlen pillanatig sem próbálta társára fogni a súlyos szabálysértést, azonnal bevállalta, hogy övé a készülék.

Ez azonban nem segített azon, hogy 14 napra fogdára kerüljön. Bár ez nem mentség, úgy tudjuk: azért kellett neki a telefon, mert többet akart beszélni szeretteivel, mint amennyi a hivatalos készüléken lehetséges. A raboknak ugyanis a börtöntől kapott készülékük, de azon limitálva van, hogy kit és mennyi ideig hívhatnak. Weiszdorn sosem tagadta: a tanuláson kívül az ad neki erőt, a több évtizedes büntetése letöltéséhez, hogy a családja (szülei és a gyermekei) kitart mellette.

– Idáig tényleg semmi gond nem volt Róberttel, most pedig rövid tanulási időn belül kétszer is nagyot hibázott. Először a járvány miatti szigorú szabályok ellen lázadt fel, most pedig jött a tiltott telefon ügy. Az elsőért még csak szóbeli megrovást kapott, most azonban már nem úszta meg ennyivel. Biztos vagyok benne, hogy itt a rossz szériának vége szakad és újra mintarabként viselkedik majd a védencem – mondta el lapunknak Weiszdorn ügyvédje, dr. Lichy József.

Fogdán lenni nem a legvidámabb időtöltés, az ablak nélküli szűk helyiségben, igen lassan peregnek az órák. Televízió nincs és telefonálni is csak az ügyvéddel szabad. Az egyetlen szórakozás az olvasás, de ez is igen behatárolt: egyedül a Bibliát szabad forgatni.

Weiszdorn németül olvasta a szentírást, így is fejlesztve a tudását, hiszen nyelvvizsgára készül. Az elmúlt években sem tétlenkedett tanulás terén, elvégezte a teológiai főiskolát.

Mint ismeretes: a magyar kriminalisztika legbrutálisabb rablógyilkossága kötődik Róbert nevéhez. Társával, az azóta elhunyt, Nagy Lászlóval nyolc emberrel végeztek a móri bankfiókban. Öt évig sikeresen bujkáltak a rendőrség elől, végül azonban egy amatőr régész segítségével a hatóságok a nyomukra bukkantak. A két tatabányai férfi közül a bíróság végül csak Weiszdornt tudta elítélni (legkevesebb 40 évet kell börtönben töltenie), mert társa, Nagy László a cellájában öngyilkos lett.

Indirekt/Blikk