KezdőlapBelföld715 milliárdos üzlet: a magyar állam megveszi a Vodafone-t

715 milliárdos üzlet: a magyar állam megveszi a Vodafone-t

Óriási üzlet, akkora, amekkora a Matáv privatizációja óta nem volt a magyar távközlési piacon: a 4iG informatikai óriáscég és a magyar állam megveszi a Vodafone magyar cégét.

Megveszi a 4iG és a magyar állam a hazai Vodafone-t: az erről szóló közleményt most adta ki az informatikai nagyvállalat. Mint írják, előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötött a 4iG Nyrt., a magyar állam képviseletében a Corvinus Zrt., valamint a Vodafone Europe BV a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. százszázalékos részvénycsomagjának adásvételéről.

Hozzátették: a tranzakció értéke 715 milliárd forint.

„A Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt. Az akvizícióval egy döntően magyar tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoport jöhet létre, amely az ország második legnagyobb szolgáltatójává válhat” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója. „Az akvizíció sikeres lezárását követően vállalatcsoportunk Magyarország egyik legnagyobb digitális infrastruktúrájával rendelkezhet, amely kiemelt szerepének köszönhetően hosszú évtizedekre a hazai távközlés meghatározó szereplőjévé válhat” – tette hozzá Jászai Gellért.

A tervezett akvizícióval a 4iG Nyrt. 51%-os, a Magyar Állam 49%-os tulajdont szerezhet a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban, az üzlet 2022 végéig le is zárulhat – írják.