KezdőlapBelföld4 biztos jel, hogy dobni akar a párod

4 biztos jel, hogy dobni akar a párod

Egy szakításban az a legrosszabb, hogy az elhagyott fél sokszor nem is érti, hogy mi történt. Pedig könnyen észrevehető jelei vannak, ha valaki a lelépésen gondolkodik.

Képek: Pixabay

Nagyon ritka amikor valaki egyik napról a másikra hagy maga mögött egy kapcsolatot. Egy ilyen döntést legtöbbször hosszú folyamat előz meg, és ennek vannak észrevehető jelei. Ha ezekre odafigyelünk, akkor van esélyünk a folyamatot megállítani, jó esetben visszafordítani.

TÜRELMETLENSÉG

Az első intő jel, ha a partnered érezhetően rideg, távolságtartó lesz, és mindenre azonnal ugrik, türelmetlen, könnyen megemeli a hangját, mondhatni, verbálisan agresszív. Különösen akkor igaz ez, ha egyáltalán nem adtál okot a viselkedésére, és pl. a munkahelyén sincs semmi olyan probléma, aminek a feszültségét otthon, rajtad vezetné le. Ha pedig rendszeressé válik ez a viselkedés nála, akkor jó, ha kigyullad a fejedben a piros lámpa, ami figyelmeztet: kezdhetsz gyanakodni, hogy ennek szakítás lehet a vége.

ELUTASÍTÁS AZ ÁGYBAN

Egyértelmű árulkodó jel, akár férfiakról, akár nőkről beszélünk. Persze, ideiglenesen minden kapcsolatban előfordulhat, hogy kevesebbet bújtok ágyba, vagy nem ölelkeztek annyit, mint az megszokott. De ha a testi kontaktus hiánya már feltűnik, akkor valószínűleg tényleg gond van. Könnyen tesztelheted: hogyan reagál, ha megpróbálod elcsábítani, vagy csak szimplán megölelni?

SEHOVA NEM MEGYÜNK EGYÜTT, NEM CSINÁLUNK KÖZÖSEN SEMMIT

A kettesben szervezett programok még egy megrogyott kapcsolatot is helyreállíthatnak, hiszen a közös élmények, az együttlét segíthet visszatalálni a szerelemhez. Ha azt érzed, hogy már nem tölti veled olyan szívesen az idejét, nincsenek közös programok, akkor már nagyon nehéz bármit is csinálni. Ez már az a fázis, amikor párod tart tőle, hogy észreveszed mit érez, min gondolkozik, és még nem érzi magát felkészültnek arra, hogy kitálaljon. Nyilván ő is tudja, hogy előbb-utóbb neked is feltűnik, mi a helyzet, ha kerül téged, de aktuálisan úgy véli, könnyebb titkolózni, ha nem vagytok édes kettesben.

NINCS KOMPROMISSZUM

Minden párkapcsolat alapja a megértés, a közös nevezőre jutás, így a kompromisszumkészség. Ha ez nincs, akkor aligha tudtok előrejutni az életetekben, hiszen kizárt, hogy mindig mindenben 100%-ban egyetértsetek. Persze nem is kell! De előrevetítheti a szomorú jövőt, ha a barátod meglehetősen hirtelen veszíti el ezt a fontos képességét.

Nincs egyetlen, minden helyzetben alkalmazható recept ezekre a helyzetekre. Érdemes azonban odafigyelni a partnerünkre, mert sokszor ezek a jelek nem a biztos szakítást vetítik előre, hanem figyelmeztetések. Ha időben észrevesszük őket, és jól reagálunk rájuk, akkor nem kell, hogy szakítás legyen a vége.

Indirekt/Bien

Kiemelt kép: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.