2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld 240 sertés veszett oda a brutális hódmezővásárhelyi tűzben

240 sertés veszett oda a brutális hódmezővásárhelyi tűzben

Az anyagi kár óriási, mintegy 50 tűzoltó próbálja megfékezni a tomboló tüzet.

Csütörtök délután kigyulladt két épület egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen. Az Aranyág kertben egy mintegy száz méter hosszú istálló teljes terjedelmében ég, sőt, a lángok átterjedtek egy másik épületre is. Az épületben kétszáz sertést neveltek, mintegy negyvenet sikerült kihajtani a szabadba.

promenad24.hu portálnak Molnár Krisztina a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, 8 város mintegy 50 tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben.

A telephelyen istállóiban mintegy 270 sertést tartottak, közül csak 30 maradt életben. A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, valamint megakadályozták, hogy a tűz további épületekre is átterjedjen. Az anyagi kár ennek ellenére óriási, a mentési munkálatok 20 óra előtt még zajlottak.40 sertés veszett

A legfrissebb információk már arról szólnak, hogy a hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben, ahol egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó égett.