2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld 23 hajléktalan lett koronavírusos, kilencen már kórházban

23 hajléktalan lett koronavírusos, kilencen már kórházban

A Magyar Vöröskereszt fenntartásában álló XIII. kerületi hajléktalanszállóról 9 embert kórházba szállítottak, tovább 14-nek pedig pozitív lett a koronavírus tesztje. Őket elkülönítették. A szállón még 120 hajlaktélan ember tartózkodik.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Madridi úti hajléktalanszállóról kilenc lakót szállítottak kórházba a hétvégén pozitív koronavírus-teszttel. A hvg.hu információit a Magyar Vöröskereszt kommunikációs osztálya hétfő kora délutánra nemcsak megerősítette, de válaszukból kiderült, hogy a helyzet annál is komolyabb, mint amilyennek elsőre tűnt: eszerint a Fővárosi Önkormányzat támogatásával múlt héten tartott szűrővizsgálaton összesen 23 lakó gyorstesztje mutatott fertőzöttséget.

Őket a Vöröskereszt válasza szerint – a teljes ellátás további biztosításával – az épület egy külön szárnyában azonnal elkülönítették. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az egész intézményt két hétre karanténba zárta, ami az izolált lakókkal együtt összesen 124 embert érint.

Indirekt/hvg