KezdőlapBelföld196-szor riasztották a tűzoltókat Szenteste

196-szor riasztották a tűzoltókat Szenteste

Összesen 196 alkalommal riasztották a tűzoltókat szenteste a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint. Volt ahol a tűzhelyen felejtett étel okozott problémát, máshol az adventi koszorú kezdett el égni rendeltetésnek nem megfelelően.

Szenteste sem unatkoztak a rendőrök és a tűzoltók: csak a tűzoltókat összesen 196 esethez riasztották a tegnapi nap folyamán. Több esetben már tényleges tűzhöz vonultak ki oltani, összese 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük a nap folyamán – közölte a katasztrófavédelem.

Göncruszkán hajnali negyed kettőkor kéményből kipattant szikra miatt égett egy Templom utcai családi ház. A tűzoltók eloltották a tüzet, de a ház lakhatatlanná vált, az ott lakó négy ember a rokonoknál kellett töltse a karácsonyt.
Székesfehérváron, a Kígyó utcában egy társasház két lépcsőháza is füsttel telítődött délelőtt tizenegy körül, mert a tűzhelyen felejtették az ételt, itt még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.
Este fél hétkor villanyóraszekrény égett egy esztergomi ötlakásos sorház egyik lakásában, a Kenyérmező utcában. Tűzoltók oltották el a tüzet. Az oltás idejére tizenhét embernek kellett elhagynia az épületet, közülük tizennégyen hazatérhettek, három embert rokonoknál helyeztek el
Este nyolc körül egy adventi koszorú égett Budapest XVII. kerületében, a Szigetcsép utcában egy családi ház nappalijában. A gyertyaláng átterjedt az asztalra és a székekre is. A tűz magától kialudt, tűzoltók szellőztették át az épületet.
Szén-monoxid miatt hívták a tűzoltókat Kaposváron, Szentbalázson, Szolnokon, Budapest XI., XIX. és XXII. kerületében, Kutason és Pécsett. A mérgező gáz miatt heten kerültek kórházba.
Több közlekedési baleset során volt szükség a tűzoltók beavatkozására, az M3-as autópályán hajnali háromkor egy személyautó utolért egy trélert vontató kisbuszt. A személyautó részben a tréler alá szorult, a tűzoltók egy órán keresztül dolgoztak, hogy szét tudják választani a járműveket, Kecskeméten pedig egy személyautó és egy teherautó ütközése bonyolította a közlekedést és a tűzoltók napját.

Ezek mellett kidőlt fák, letört faágak, elárasztott pincék, garázsok, udvarokba, házakba betört víz miatt hívták a tűzoltókat, akik a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint általában közel 500 járművel, több mint kétezren vannak szenteste szolgálatban.