KezdőlapBelföld15 évnyi börtönbüntetés várhat arra a győri diákra, aki megkéselte az osztályfőnökét

15 évnyi börtönbüntetés várhat arra a győri diákra, aki megkéselte az osztályfőnökét

András azért támadt rá az osztályfőnökére, mert hármas osztályzatot kapott. A tanárnőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, operáción is átesett.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

András szinte biztos benne, hogy súlyos ítélet születik. A vádlott már csak abban bízik, hogy a másodfok majd megváltoztatja a Győri Törvényszék döntését. „Nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy elítélik majd a védencemet. Sajnos, a mi indítványainkat gyakorlatilag lesöpörte a törvényszék, hiába vittünk komoly tényekkel alátámasztott szakértői véleményeket. Őszintén szólva a legnagyobb reményünk, bármilyen furcsán is hangzik, a másodfokban van, meglátásom szerint ott olyan ítészek ülnek, akik minden körülményt figyelembe vesznek majd” – közölte a vádlott ügyvédje, dr. Faragó Péter. András a bíróságon nem tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt azonban nem ismerte el, hogy előre megfontolt szándékkal cselekedett. A vérengzést megelőzően már egy ideje nagyon stresszes és feszült volt, szeretett volna minél jobban teljesíteni a kifejezetten erősnek számító középiskolában. Édesanyja magát okolja a kialakult helyzetért, fia ugyanis segítséget kért tőle korábban az állandó gyomorgörcs és idegeskedés miatt, ő adott is neki néhány tanácsot, s azt hitte, ez elég lesz.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

András egyébként jelenleg egy budapesti gimnáziumban tanul távoktatásban. „Ahogy a korábbi iskolájában, itt is a legjobbak közé tartozik, érdemjegyei szinte csak kitűnőből állnak. Az ítéletig András otthon van, családja mindenben próbálja támogatni” – mondta az ügyvéd. A 18 éves fiút előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Amennyiben bűnösnek találják, akár 15 évnyi börtönbüntetés is várhat rá – adta hírül a Blikk.