2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld 15 év után kiszabadul Muki, aki benzinnel gyújtotta fel elevenen a 18...

15 év után kiszabadul Muki, aki benzinnel gyújtotta fel elevenen a 18 esztendős Henriettát

„Ha van egy kis esze, a házam közelébe se merészkedik soha életében!” – így reagált a 2006-ban brutálisan meggyilkolt Pénzes Henrietta (†18) nagymamája arra a hírre, hogy imádott unokája gyilkosa, K. András idén nyáron kiszabadul a börtönből.

A most 30 éves „Muki”, hiába követte el a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabb gyilkosságát, búcsút inthet a rácsok világának, mert tette elkövetésekor még fiatalkorú volt, így a jogszabályok értelmében 15 évnél nem kaphatott hosszabb börtönbüntetést.

Ennek ellenére sokan bíztak benne, hogy még jó ideig nem kerül vissza a társadalomba, Kontrát Károly államtitkár azonban egyértelművé tette: a szabály mindenkire vonatkozik.

–Jobban teszi, ha nem jön ide! Én vele már nem foglalkozom, elég nekem megbirkózni a fájdalommal, amit okozott! Mindennap megyek a temetőbe, csak ott lelek némi megnyugvást. Az ilyen embert soha nem szabadna kiengedni a börtönből – háborgott az évek óta gyászoló nagymama, Erzsike néni.

K. Andrást, vagyis Mukit azért ítélték el, mert 2006 nyarán megerőszakolta és egy fához kötözte a lányt. Az elvetemült fiatal egy időre magára hagyta Henit, benzint szerzett, majd azt áldozatára locsolta és meggyújtotta. A lánynak még volt annyi ereje, hogy kiszabadítsa magát és pokoli fájdalmak közepette segítséget próbáljon kérni. Makói hagymaszedőkkel találkozott, akik azonnal értesítették a mentőket. Végül Heni napokkal később a kórházban halt meg.

Az elkövetőt pillanatok alatt elkapta a rendőrség. Mukiról kiderült, hogy nagyon szegényes körülmények között élt anyjával és testvérével a makói Honvéd-telepen.

– Egyedül az anyja hitt az ártatlanságában, látogatta is a börtönben, de pár éve Juca meghalt. Itt senki nem várja vissza. Nincs is helye, a testvére él a házban a családjával. Szerintem pillanatok alatt visszakerül a börtönbe, kisgyerek kora óta csak a rosszon jár az esze. Remélem, messziről elkerüli az egész telepet – fakadt ki a Blikknek a helybeli Mária.

indirekt/Blikk