KezdőlapBelföld14 kórházi dolgozó koronavírussal fertőződött meg Tatabányán

14 kórházi dolgozó koronavírussal fertőződött meg Tatabányán

Összesen 29 kórházi dolgozó esett ki a munkából Tatabányán a Szent Borbála Kórházban. Közülük 14-en igazoltan koronavírus fertőzöttek, 15-en pedig karanténban vannak.

Létszámhiány alakult ki Tatabányán a koronavírus okozta megbetegédsek miatt a Szent Borbála Kórházban. A kórház igazgatója a Facebook oldalra tette ki a közleményt, ami szerint a Nefrológai és a Gasztroenteológiai Osztályon felvételi zárlatot rendelt el a kialakult helyzet miatt. A beszámolója szerint betegek is megfertőződtek, de számokat nem közölt az igazgató: „Tizennégy munkatársunknál és több betegnél igazolódott a koronavírus. A kontaktkutatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ lefolytatta, további tizenöt dolgozó karanténban van. Az érintett D-épület zárófertőtlenítését elvégeztük. A két fekvőbeteg-ellátó egység összevonásra kerül, és létszámgondok miatt a továbbiakban mátrix rendszerben működtetjük. Jelenleg az osztályon felvételi zárlat van.” – írja mai, frissített bejegyzésében.

Nefrológai és a Gasztroenteológiai Osztályon jelentkező sorozatos megbetegedések kapcsán korábban közzétett tájékoztatás…

Közzétette: Szent Borbála Kórház – 2020. április 21., kedd