KezdőlapBelföld1 millió forint jár annak, aki megtalálja az eltűnt tanárnőt

1 millió forint jár annak, aki megtalálja az eltűnt tanárnőt

Egy hónapja nincs semmi hír Kovács Mariettáról, kétségbeesett családja 1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott annak, aki megtalálja az Alzheimer-kórban szenvedő nőt.

A 60 éves asszony egy hónapja Miskolc külvárosában tűnt el, ahol párjával volt éppen családlátogatáson. Egyszer csak kisétált a szobából, ahol a családtagokkal beszélgettek, és azóta nem találják.

– Unatkozott, azt mondta, kimegy, jár egyet a kertben. Mikor már egy órája nem jött vissza, a keresésére indultam, de a házban és a környékén már nem találtam. Azonnal autóba pattantam és keresni kezdtem, de besötétedett, így értesítettük a rendőrséget. Hajnali 2 óráig keresték, átfésülték a területet, eredmény nélkül – mondta el a Ripostnak István.

– Másnap kutyás keresők is a nyomába eredtek, de sajnos nem jártak eredménnyel, pedig nagyon lelkiismeretesen próbálkoztak. Marietta pedagógus volt Százhalombattán, de még ide, Miskolcra is eljöttek keresni a volt tanítványai és kollégái is. Több mint húszan gyűltek össze, ami nagyon megható volt – mesélte István. Az asszony élettársa azt is elmondta a Ripostnak, hogy a pincesoron, ami nem messze van a családi házuktól, egy hölgy találkozott Mariettával, aki útbaigazítást, segítséget kért tőle. A hölgy szerint nem tűnt betegnek, így csak simán útba igazította.