KezdőlapCímlapMoszkva napokon belül harcba küldi az észak-koreaiakat

Moszkva napokon belül harcba küldi az észak-koreaiakat

Az ukrán hírszerzés értesülései szerint Oroszország október 27-28-án küldi harcba az első észak-koreai katonai egységeket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közlése szerint Olekszandr Szirszkij főparancsnok pénteken beszámolt neki az észak-koreai katonák részvételéről a háborúban Oroszország oldalán. Hírszerzési információk szerint már október 27-28-án az első észak-koreai katonákat beveti Oroszország a harci övezetekben.

„Ez nyilvánvaló eszkalációs lépés Oroszország részéről, ami komoly dolog, szemben azokkal a dezinformációkkal, amelyeket mostanában Kazanyban sokat lehetett hallani” – jegyezte meg Zelenszkij, utalva a BRICS-országok kazanyi csúcstalálkozójára.

„A világ világosan látja, mit akar valójában Oroszország, és ez nem más, mint a háború folytatása, ezért van szükség a világ vezetőinek elvi és határozott reagálására. Észak-Korea tényleges részvételét a harci cselekményekben nem csukott szemmel és zavart megjegyzésekkel kell kezelni, hanem kézzelfogható nyomást kell gyakorolni Moszkvára és Phenjanra, hogy tartsák be az ENSZ Alapokmányát, a helyzet eszkalálásáért pedig meg kell őket büntetni” – szögezte le az elnök.