KezdőlapCímlapTomboló háború, egyre több izraeli halott

Tomboló háború, egyre több izraeli halott

Az izraeli hadsereg elsődleges vizsgálata szerint az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah terrorszervezet rakétája találta el a katonák csoportját.

Elesett az éjjel öt izraeli tartalékos katona Dél-Libanonban – jelentette az izraeli hadsereg. Az öt halott mellett tizenkilenc katona megsebesült az éjszakai harcokban Dél-Libanonban a közlemény szerint. Őket kórházba szállították, négyük állapota súlyos.

Két 28 éves, egy 43, egy 47 és egy 51 éves izraeli tartalékos vesztette életét a harcokban. Közülük a legidősebb az egyik, 2023. október 7-én Nahal Óz kibucból a Gázai övezetbe hurcolt túsz unokatestvére.

A izraeli hadsereg elsődleges vizsgálata szerint az Iránból támogatott libanoni síita Hezbollah terrorszervezet rakétája találta el a katonák csoportját egy dél-libanoni falu egyik épületében, miközben átvettek egy logisztikai szállítmányt.

A Hezbollah több rakétát indított arra a helyre, ahol átvették felszerelésüket, és az egyik lövedék a katonák melletti épület közelében csapódott be. Két embert megölt, sokakat megsebesített, többeket életveszélyesen Észak-Izraelben, Madzsd al-Krum arab faluban egy Libanonból elindított rakéta – jelentette az izraeli katonai rádió.

A falu Karmiel város közelében található, és ennek bevásárlóközpontjába csapódott be a rakéta. A mentőszolgálat közlése szerint a támadásban 17-en sebesültek meg, közülük kilencet kellett kórházba szállítani, kettőt életveszélyes állapotban. Az izraeli hadsereg közölte, hogy hajnalban újabb három katona elesett tűzpárbajban a Gázai övezet északi részén. Egyikük 21, ketten 22 éves sorköteles katonák voltak.