KezdőlapBelföldOrbán Viktor Magyar Péternek: Lehet pakolni, és elhúzni a csíkot

Orbán Viktor Magyar Péternek: Lehet pakolni, és elhúzni a csíkot

Szokatlanul keményen ment neki a miniszterelnök a politikai ellenfelének.

Orbán Viktor újraposztolta a Facebookon október 23-i beszédének egyes részleteit. Ezek egyikében a miniszterelnök egyértelműen Magyar Péterre utalva (bár a nevét ki nem mondva) arról beszél, hogy „az ellenzék vezetője ott ül [az uniós vezetők] asztaluknál, Manfred Weber mellett. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban. […]

A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem! Ez az ő hagyományuk, kedves barátaim. Dávid és Góliát harcában ők valahogy mindig Góliát oldalára állnak. De egyet mindig elfelejtenek: a történet végét. Mert ennek a történetnek mindig ugyanaz a vége. Góliát veszít, Dávid győz.”

A miniszterelnök hozzátette azt, amit ma bejegyzése szövegében külön is kiemelt: „Aztán lehet pakolni, és elhúzni a csíkot!” Mondataiban Góliát jól dekódolhatóan az Európai Unió és annak vezetői, a beszéd több részében is velük azonosította Magyar Pétert. Arra ugyanakkor nem tért ki, hogy Magyar Pétert hova „küldené” esetleges győzelmük után.