KezdőlapBelföldVilághírű szakemberek segítik a magyar szőlészeket, borászokat

Világhírű szakemberek segítik a magyar szőlészeket, borászokat

Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozóját rendezik Tokaj-Hegyalján október 27-től 30-áig.  

A Tokaj Wine Congress rendezvényén világhírű szakemberek forradalmi tudást adnak át az érdeklődőknek. Olyat, amely holisztikus szemszögből korszerű,  hasznos és könnyen átültethető a gyakorlatba, és platformot teremts Tokaj egyedülálló szőlészeti és borászati ​​hagyományaihoz. A Tokaji Egyetem és a Debreceni Egyetem eseményén nemcsak előadásokkal, hanem tudományos és kulturális kirándulással várják a résztvevőket – számolt be minderről az acnews.hu.

A cél, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket kapjanak a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről. Amelyek gyakorlati alkalmazása hozzájárulhat a szektor fenntarthatóságához és versenyképességéhez.

A kongresszus hat tematikus szekcióban tárgyalja a szőlészet és borászat aktuális kérdéseit tárgyalja. A környezeti és gazdasági fenntarthatóság, a hatékonyság javítása, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a digitalizáció és robotika alkalmazhatósága a munkafolyamatokban kiemelt témaként szerepel a programban.

A borászat területén a természetes édes borok készítésének új kutatási eredményei mellett szó lesz a buborékos italok, a gyöngyöző és habzó borok, valamint a pezsgőkészítés legfrissebb fejlesztési irányairól is. A tizennégy országból érkező nemzetközi szakértők között olyan elismert intézmények képviselői is jelen lesznek, mint a bordeaux-i egyetem, érkeznek kutatók többek között Spanyolországból és Dél-Afrikából is.