KezdőlapCímlapMegérkezett az eddigi legdrágább Ferrari

Megérkezett az eddigi legdrágább Ferrari

A Ferrari F80 indulóára 3,6 millió euró, azaz 1,44 milliárd forint, amivel a legdrágább új Ferrari valaha, és csupán 799 példány készül belőle.

Megérkezett a Ferrari F80, a gyártó 1184 lóerős zászlóshajója – írja a Totalcar. Az 1184 lóerős csúcsteljesítményt egy dupla turbós V6-os benzines, és három villanymotor állítja elő. A gyártás 2025 végén kezdődhet.

A tervekért felelős Flavio Manzoni olyan klasszikus Ferrarikból merített ihletet, mint a Daytona, vagy az F40. Persze a retró jegyekhez számos modern dizájnelem párosul, mint az első csíkfényszórók és a hatalmas, mozgatható hátsó szárny.

Az ülések mögött egy 3 literes, 120 fokos hengerszögű duplaturbós V6-os bújik, ami a Ferrari 499P nevű Le Mans-i 24 órás győztes versenyautó, valamint a 296 jelölésű sportautó motorjára épül. A több erő érdekében a mérnökök módosították a gyújtásidőzítést, a befecskendező rendszer működését és 20 százalékkal emelték a hengereken belüli nyomást.

A két turbófeltöltő munkáját egy-egy apró elektromos motor segíti, amiknek hála az erő késés nélkül, bármikor rendelkezésre áll. A módosítások eredményeképp az F80 belső égésű motorja 9200-as fordulatig pörög, és önmagában is 900 lóerőt juttat a hátsó kerekekhez egy speciálisan kalibrált, 8 sebességes duplakuplungos váltón keresztül.