KezdőlapCímlapBerki Mazsi párja: „Ki a fa…m az a Karikó Katalin?”

Berki Mazsi párja: „Ki a fa…m az a Karikó Katalin?”

Szült már néhány elég érdekes pillanatot a Nyerő Páros című műsor.

Karikó Katalin neve mára világszerte ismertté vált, különösen a COVID-19 világjárvány idején. Az ő munkássága alapozta meg az mRNS alapú vakcinák kifejlesztését, amelyek kulcsszerepet játszottak a vírus elleni küzdelemben.

A magyar tudósnő munkásságát számos rangos díjjal ismerték el. Ugyebár 2023-ban megkapta a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat, amelyet Drew Weissmannal közösen nyert el az mRNS technológia kifejlesztéséért.

A „ki vagyok én?” igazából egy remek játék, amit a társaságok gyakran elővesznek egy kis alkohollal, vagy anélkül. Most ez került reflektorfénybe a Nyerő Páros egyik adásában is, de senki se gondolta volna, hogy ezután Karikó Katalinról fognak majd cikkezni. Miskovits Márton és barátnője, Nicuta Nicoleta megkapták a fent említett Karikót feladványként – szúrta ki a 24.hu.

Berki Mazsi eközben megsúgta párjának, Kajári Zoltánnak, hogy a magyar tudósnő van a képen, mivel ők ugye látták is, hogy kit kell kitalálni. Berki Mazsi párja erre úgy reagált: „Az ki a f.szom? Egyszer odajött hozzád, nem? Nagyon híres öregasszony. Divattervező, vagy valami, nem?” – mondta Kajári. Végül amúgy Miskovitséknak sem jött össze a megfejtés.