KezdőlapBelföldDrága árulózás! Kövér László 14 millióra büntette Gyurcsány Ferencet

Drága árulózás! Kövér László 14 millióra büntette Gyurcsány Ferencet

A DK elnöke kijelentette, hogy az ügyet egészen Strasbourgig viszik.

14 milliós bírságot szabott ki Kövér László Gyurcsány Ferencre a parlamenti vita nyomán – számolt be erről Gyurcsány Ferenc egy szombat reggeli élő bejelentkezésében. A Demokratikus Koalíció vezetője emlékeztetett arra, hogy a múlt héten, napirend előtti felszólalásában azt állította, „a magyar miniszterelnök nemcsak a saját becsületét adta el, hanem az országét is, sőt az ország függetlenségét és önállóságát is feláldozta”, így Magyarországnak egy áruló kormánya és miniszterelnöke van – írta meg az atv.hu.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, erre megszakította Gyurcsány felszólalását, mondván, hogy nincs joga így beszélni a miniszterelnökről, és nem nevezheti őt árulónak. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy Kövér levele szerint ez a szóváltás 14 millió forintos büntetést eredményezett számára. „Ennyit kaptam: 14 millió 100 ezer forint büntetést” – tette hozzá.

A politikus szerint nem az a legnagyobb probléma, hogy Kövér erkölcsi és szellemi hozzáállása megkérdőjelezhető, hanem hogy nem figyelt oda rendesen, hiszen nem a „hazaáruló” kifejezést használta, hanem csak „árulót” mondott. Gyurcsány úgy véli, Kövér visszaélt a pozíciójával, és ezzel a képviselők véleménynyilvánítási szabadságát korlátozta. A DK elnöke azt is kijelentette, hogy az ügyet egészen Strasbourgig viszik. „A probléma nem azokkal van, akik kimondják ezeket a szavakat, hanem azokkal, akik ténylegesen árulók, törvénytelenek és tolvajok. Ma ezeknek az igazságoknak 14 millió a díja. Ha így kell játszanunk, hát játsszunk” – zárta le gondolatait Gyurcsány Ferenc.