KezdőlapBűnügyHoppá! 14 évesen már bérgyilkos!

Hoppá! 14 évesen már bérgyilkos!

Előzetes letartóztatása helyeztek a dél-franciaországi Marseille-ben egy 14 éves fiút, akit egy, a múlt héten elkövetett emberöléssel vádolnak.

A marseille-i ügyészség tájékoztatása szerint a francia bűnszervezetek által valaha toborzott egyik legfiatalabb bérgyilkost vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték egy helyi börtön fiatalkorúak számára fenntartott részlegében. A 13. életévüket betöltő fiatalkorúak bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba kerülhetnek Franciaországban.

A tinédzsert azzal gyanúsítják, hogy pénteken Marseille-ben megölt egy 37 éves kétgyerekes családapát. A fiú beismerte a bűncselekményt, de azt mondta, hogy véletlenül lőtt a férfira.

A Le Parisien című napilap értesülése szerint a fiút egy kábítószerkereskedő banda a közösségi oldalakon toborozta 50 ezer euróért. Egy szállodai szobában ismertették vele a feladatát, s egy 358-as Magnum revolvert adtak neki a küldetése végrehajtásához. A tinédzser egy másik, vele egykorú fiúval együtt hívott egy taxit, majd megölte a jármű vezetőjét, amikor az nem állt meg a megjelölt helyszínen a két fiatal erősködése ellenére sem.

A gyilkosság feltételezett felbujtója egy 23 éves férfi, aki már őrizetben volt a bűncselekmény elkövetésekor, ő adta meg a bérgyilkos nevét és tartózkodási helyét a rendőrségnek.